Znacenje-bajki2

Бруно Бетелхејм: ЗНАЧЕЊЕ БАЈКИ

2.530,45 din

  • EUR: 20.50 €

У питању је психоаналитички приступ тумачењу бајки и њихову дубљем значењу. Радећи као терапеут са оболелом децом, Бетелхејм је увидео како су многи психички проблеми младих узроковани непостојањем ослонца и недостатком поверења, те недостатком смисла.

Compare

Опис

У питању је психоаналитички приступ тумачењу бајки и њихову дубљем значењу. Радећи као терапеут са оболелом децом, Бетелхејм је увидео како су многи психички проблеми младих узроковани непостојањем ослонца и недостатком поверења, те недостатком смисла. Користећи се архетипским сликама и симболима, права бајка обраћа се несвесном, предсвесном и подсвесном делу дететове особе, предочујући му егзистенцијалне ситуације на путу одрастања, те га охрабрује на одлазак из родитељског дома и кретање на пут у непознато, у свет (често предочен сликом „дубоке, мрачне шуме“). Бајка такође потиче дете на борбу против зла и наводи га на пут врлине.

Преводилац: Марија Стаменковић, Година издања: 2015., Број страница: 346, Формат: 15×23цм, Повез: Тврди, Писмо: Латиница, ИСБН: 978-86-6369-072-1

 

Бруно Бетелхајм

Рецензије

Нема још рецензија.

Будите први које ће оценити;

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *