Sale!
Mansfild-Park

Џејн Остин: МАНСФИЛД ПАРК

594,00 din 415,00 din

  • EUR: 3.36 €

Мансфилд Парк, величанствено, идилично имање и дом имућне породице Бертрам, стоји као бастион енглеске традиције и стабилности. Јунакиња романа, Фани Прајс, „сиромашна је рођака“ која живи са Бертрамовима, акутно свесна свог инфериорног статуса, али се ипак усуђује да воли њиховог сина Едмунда – мада из далека. Међутим, пошто је у кући петоро младих људи стасалих за брак, мир у Мансфилд Парку не може потрајати. Удварање, забава и интрига доводе до пометње и Фани је у ситуацији да се невољно такмичи са задивљујуће духовитом и љупком супарницом.

Compare
Категорија:

Опис

Мансфилд Парк, величанствено, идилично имање и дом имућне породице Бертрам, стоји као бастион енглеске традиције и стабилности. Јунакиња романа, Фани Прајс, „сиромашна је рођака“ која живи са Бертрамовима, акутно свесна свог инфериорног статуса, али се ипак усуђује да воли њиховог сина Едмунда – мада из далека. Међутим, пошто је у кући петоро младих људи стасалих за брак, мир у Мансфилд Парку не може потрајати. Удварање, забава и интрига доводе до пометње и Фани је у ситуацији да се невољно такмичи са задивљујуће духовитом и љупком супарницом. Као што је критичарка Маргарет Драбл истакла „кућу испуњава енергија несклада – супарништво браће и сестара, похлепа, амбиција, недозвољене сексуалне страсти и таштине“ и роман све више заокупља пажњу док се радња примиче коначном скандалу у Мансфилду и најзад, задовољавајућем крају. Јединствен у свом моралном дизајну и брилијантном преплитању сила традиције и промене, Мансфилд Парк је прво зрело дело ауторке. Остин је овде, по први пут, непогрешивим погледом ошинула енглеско друштво у време великог преокрета.

Преводилац: Нада Ћурчија- Продановић, Година издања: 2015., Формат: 13,8×20 цм; стр. 408, Повез: Брош, Писмо: Латиница, ИСБН: 978-86-6369-046-2

Џејн Остин

Рецензије

Нема још рецензија.

Будите први које ће оценити;

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *