Tri-ratna-druga

Ерих Марија Ремарк: ТРИ РАТНА ДРУГА

740,00 din

  • EUR: 5.99 €

Радња романа Три ратна друга дешава се у Немачкој двадесетих година XX века када Немачком харају корупција, беда и безнађе. Јунаци романа су три ратна друга из Првог светског рата. Роберт, Готфрид и Ото успевају да отворе ауто-механичарску радњу упркос тешким временима и сталној претњи економске пропасти града. Роберт у тим тешким временима упознаје Патрицију Холман, лепу и мистериозну девојку из средње класе, која болује од туберкулозе. Њена болест неће спречити Роберта да се заљуби у њу и са њом проведе најлепше тренутке у животу. И када се чини да им се срећа осмехнула, живот им намеће нове недаће и проблеме.

Compare
Категорија:

Опис

Радња романа Три ратна друга дешава се у Немачкој двадесетих година XX века када Немачком харају корупција, беда и безнађе. Јунаци романа су три ратна друга из Првог светског рата. Роберт, Готфрид и Ото успевају да отворе ауто-механичарску радњу упркос тешким временима и сталној претњи економске пропасти града. Роберт у тим тешким временима упознаје Патрицију Холман, лепу и мистериозну девојку из средње класе, која болује од туберкулозе. Њена болест неће спречити Роберта да се заљуби у њу и са њом проведе најлепше тренутке у животу. И када се чини да им се срећа осмехнула, живот им намеће нове недаће и проблеме. Патрицијини дани у граду су одбројани и она због свог здравственог стања одлази у швајцарски планински санаторијум. Политичка ситуација у граду се захуктава. Један од другова, Готфрид, бива убијен. Ото и Роберт су суочени са стечајем и морају да продају радионицу. У том тешком тренутку за њих, стиже писмо из санаторијума да се Патрицији погоршало стање. Два друга хитају ка швајцарским планинама како би Роберт провео последње тренутке са својом вољеном Патрицијом. Ово је роман који велича другарство и љубав. Роман који су волеле многе генерације, а који се и данас радо чита.

Преводилац: Каћуша Авакумовић-Малетин, Година издања: 2014., Број страница: 398, Повез: брош са клапнама, Писмо: Латиница, ИСБН: 978-86-6369-004-2

Ерих Марија Ремарк

Рецензије

Нема још рецензија.

Будите први које ће оценити;

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *