ja ili ja korice

Лазар Трифуновић: ЈА или ја, КО САМ ЈА?

1.253,75 din

  • EUR: 10.16 €

Након завршеног медицинског факултета у Новом Саду, др Лазар Трифуновић је запао у психичку кризу, а како би себи нашао лек кренуо је да путује. Из тих путовања, у форми путописне аутобиографије, настала је књига ЈА или ја, ко сам ја, која доноси причу о два пута на која је аутор кренуо. Један пут водио га је широм планете: од земаља Европе, Азије, Африке до Америке, а други пут водио га је на путовање унутар самог себе. Како би се ослободио свих немира, очаја, унутрашњих превирања и свих непријатних осећања, из Новог Сада се упутио у Лондон.

Compare

Опис

Након завршеног медицинског факултета у Новом Саду, др Лазар Трифуновић је запао у психичку кризу, а како би себи нашао лек кренуо је да путује. Из тих путовања, у форми путописне аутобиографије, настала је књига ЈА или ја, ко сам ја, која доноси причу о два пута на која је аутор кренуо. Један пут водио га је широм планете: од земаља Европе, Азије, Африке до Америке, а други пут водио га је на путовање унутар самог себе. Како би се ослободио свих немира, очаја, унутрашњих превирања и свих непријатних осећања, из Новог Сада се упутио у Лондон. Међутим, у Лондону је само на кратко осетио олакшање, па су убрзо уследила путовања широм планте. Ни сва та путовања нису донела олакшање, па је шватио да једини начин да се ослободи својих мука јесте да промени смјер својих путовања. Да крене да путује унутар себе. Др Трифуновић наводи, да је на свим овим путовањима дошао до закључка да постоји пут за који нам не треба пасош, виза, новац, нити било шта друго сем смелости. Смелости да се суочимо са најцрњим деловима наше личности и променимо их, јер оно што носимо у себи, без обзира где пошли, заувек остаје у нама.

Путовања по планети, навела су га на проучавање различитих култура, филозофија, традиција, дала смисао његовом животу, али и његовом писању. Наиме, Др Трифуновић први пут је нешто записао прије двадесетак година, са надом да ће све те забиљешке некада прерасти у књигу. Како да сва та неповезана путовања и забиљешке са њих повеже у једну целину, дошао је на идеју једног поподнева, док је седио у зен башти Кодаји-Ђи храма , у Кјоту у Јапану. Тог поподнева појавила му се јасна конструкција књиге Ја или ја, ко сам ја.

 

Лазар Трифуновић

Рецензије

Нема још рецензија.

Будите први које ће оценити;

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *