crveno-i-crno

Стендал: ЦРВЕНО И ЦРНО

1.019,15 din

  • EUR: 8.26 €

Радња овог романа који је Стендалу донио светску славу, смештена је у време Бурбонске рестаурације двадесетих година XИX века, после Наполеоновог пораза и протеривања. Роман прати живот Жилијена Сорела, згодног, младог и амбициозног сиромашног провинцијалца, сина дрводеље који жели да нађе себи значајно место у друштву. Вођен Наполеоновим идејама жели да постигне вртоглав и брз успех, али друштвене прилике су се промениле и Наполеонове идеје му не помажу у томе. Жилијен ће затим свој пут ка успеху покушати да нађе заводећи срца владајућих жена. Да ли ће у томе успети?

Compare

Опис

Радња овог романа који је Стендалу донео светску славу, смештена је у време Бурбонске рестаурације двадесетих година 21 века, после Наполеоновог пораза и протеривања. Роман прати живот Жилијена Сорела, згодног, младог и амбициозног сиромашног провинцијалца, сина дрводеље који жели да нађе себи значајно место у друштву. Вођен Наполеоновим идејама жели да постигне вртоглав и брз успех, али друштвене прилике су се промениле и Наполеонове идеје му не помажу у томе. Жилијен ће затим свој пут ка успеху покушати да нађе заводећи срца владајућих жена. Да ли ће у томе успети?

Кроз причу о Сорелу, Стендал на сатиричан начин осликава и француско друштво из доба Бурбонске рестаурације, прожето корупцијом, похлепом и досадом.

Превод: Милош Јовановић, Година издања: 2013, Дим.:14,5×21цм, 484 стр.,Повез: Тврд, Писмо: Латиница

Стендал 

Рецензије

Нема још рецензија.

Будите први које ће оценити;

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *