carobni-breg

Томас Ман: ЧАРОБНИ БРЕГ I

958,00 din

  • EUR: 7.76 €

Једно од најзначајнијих и најутицајнијих дела немачке књижевности XX вијека. Радња романа се дешава у Давосу, у деценији која претходи Првом светском рату. Ханс Кастроп је двадесетрогодишњи инжињер паробродарства који је дошао у санаторијум по препоруци свог лекара и уједно у тронедељну посету свом рођаку Јоахиму Цисмену. Навикава се на њихов начин живота и њихове обичаје, стиче прва познанства и прве симпатије. Људи из санаторијума само наизглед воде уобичајени живот болесника, а у ствари представљају слику болесне Европе пред Први светски рат.

Compare

Опис

Једно од најзначајнијих и најутицајнијих дела немачке књижевности XX века. Радња романа се дешава у Давосу, у деценији која претходи Првом светском рату. Ханс Кастроп је двадесетрогодишњи инжињер паробродарства који је дошао у санаторијум по препоруци свог лекара и уједно у тронедељну посету свом рођаку Јоахиму Цисмену. Навикава се на њихов начин живота и њихове обичаје, стиче прва познанства и прве симпатије. Људи из санаторијума само наизглед воде уобичајени живот болесника, а уствари представљају слику болесне Европе пред Први светски рат.

Роман који расправља о великим питањима епохе и који Мана приказује као великог мислиоца који дубоким увидима тумачи своје време.

Превод: Др Милош Ђорђевић и Никола Половина, Година издања: 2014, Дим.:

14,5×21цм, Књига 1: 414 стр., Књига 2: 461 стр., Повез: Тврд, Писмо: Латиница

ИСБН 1: 978-86-6369-013-4; ИСБН 2: 978-86-6369-002-8

Томас Ман

Рецензије

Нема још рецензија.

Будите први које ће оценити;

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *