Showing 1–10 of 24 results

Антонио Скармета: ПОШТАР

701,25 din
  • EUR: 5.68 €

Поштар (Ил Постино) је горко-слатка прича о првој љубави запаљеној снагом и страшћу безвремене Нерудине поезије. Марио не жели да постане рибар као други мушкарци из његовог села, већ почиње да ради као поштоноша. На предивном острву, тек мало удаљеном од копна, само један човек шаље и прима писма. У питању је највољенији чилеански песник, Пабло Неруда, који ту живи у егзилу.

Ерих Марија Ремарк: ВРЕМЕ ЖИВОТА И ВРЕМЕ СМРТИ

794,75 din
  • EUR: 6.44 €

После две године на руском фронту, Ернст Гребер коначно добија три седмице одсуства. Али пошто се и пре дешавало да одуства буду отказана у задњи час, Гребер је одлучио да не пише својим родитељима да им не би давао лажну наду.

Но када Гребер напокон стигне кући, откриће да је његов дом сравњен са земљом. Од његових родитеља нема ни трага ни гласа. Док се његово одсуство примиче крају, Гребер ће потражити Елизабету, пријатељицу из детињства. И она је, као и он, заробљеник живота који није желела. У временима рата, љубав је реч која се не помиње често. Али понекад, оно што је требало да буде привремена утеха може произвести неко неочекивано искупљење.

Ерих Марија Ремарк: ИСКРА ЖИВОТА

841,50 din
  • EUR: 6.82 €

Број 509 је политички затвореник у немачком концентрационом логору. Десет година свог живота провео је у пакленим условима. Готово самртнички слаб, још је задржао смисао за хумор и снажан осећај да се рат ипак ближи крају. Нада о ослобођењу је онај последњи остатак, последња мисао, сламка спаса да сав тај ужас није био узалудан. СС постава логора наставља своју опсесију и власт терора. Да ли у измученим и исцрпљеним затвореницима који живе у стравичним условима, има још снаге, силе и моћи да се боре? Да узврате и да умру под својим правилима?

Ерих Марија Ремарк: ЉУБИ БЛИЖЊЕГА СВОГА

794,75 din
  • EUR: 6.44 €

Политички дисиденти, Јевреји, студенти медицине, ситни криминалци: међу хиљадама избеглица које путују скровитим стазама Европе налазе се Штајнер и Керн. Обојица се нису вратила на време са свог одсуства, те су разгневили своје претпостављене. И зато морају да крену даље. Али немају куда. Барем не у овој 1939. години.

Ерих Марија Ремарк: НА ЗАПАДУ НИШТА НОВО

655,00 din
  • EUR: 5.31 €

Роман На Западу ништа ново написан је давне 1929. године, али његова актуалност не опада. Ремарк је овим романом желео да искаже своје незадовољство, као и незадовољство једне генерације коју је рат свирепо разорио, обезвредио, обесмислио, опустошио, онеспособио да живи и ствара и, што је најтрагичније, покидао њене везе са будућношћу. Роман говори о младима који су неискусни и животно незрели ушли у један свиреп, политички и историјски бесмислен рат, у коме су брутално умирали – и то без циља, без идеала и стварних друштвених потреба.

Ерих Марија Ремарк: НЕБО НЕМА МИЉЕНИКЕ

740,00 din
  • EUR: 5.99 €

Лилијан је шармантна, лепа жена, којој је смрт све ближа. Али она не жели да последње дане живота проведе у болници. Она жели да поново види Париз, а затим Венецију, жели да живи што је дуже могуће. Она може на путу и да умре, али пре него се то деси она жели да проживи живот.

Клерфе, возач ауто-трка, искушава судбину сваки пут када је за воланом. Он снажно привлачи Лилијан, жену која може да гледа смрти у очи и да се смеје. Заједно, он и Лилијан су необичан пар који живи само за тренутак, без обзира на будућност.

Ерих Марија Ремарк: НОЋ У ЛИСАБОНУ

655,00 din
  • EUR: 5.31 €

Свет полако улази у рат. Људи покушавају да побегну из Европе, али путеви су затворени, а потребно је много новца. Једне вечери у Лисабону, сиромашни млади избјеглица се загледао у брод који плови за Америку. Непознати старац му прилази и нуди му две карте и своју помоћ.

Потресна прича о храбрости и љубави која нема цену.

Ерих Марија Ремарк: ПОВРАТАК

794,75 din
  • EUR: 6.44 €

После четири исцрпљујуће године, Велики рат је коначно завршен. Сада се Ернст и неколико његових сабораца из регименте питају шта ће бити даље са њиховим животима. Градови које су напустили пре четири године као млади људи пуни идеала и ентузијазма, сада изгледају хладнији и удаљенији, њихови домови мањи, разлози због којих су њихови другови гинули – нејасни.

Ерих Марија Ремарк: СЕНКЕ У РАЈУ

841,50 din
  • EUR: 6.82 €

После година скривања и пошто је за длаку избегао смрт у концентрационом логору, Рос је напокон на безбедном. Сада живи у Њујорку, међу старим пријатељима, далеко од недавних зверстава која су се одвијала преко океана. Рос ће ускоро срести Наташу, прелепу жену и мигранткињу, попут њега. Њено топло срце учиниће да Рос заборави своја ледена и застрашујућа сећања.

Ерих Марија Ремарк: ТРИ РАТНА ДРУГА

740,00 din
  • EUR: 5.99 €

Радња романа Три ратна друга дешава се у Немачкој двадесетих година XX века када Немачком харају корупција, беда и безнађе. Јунаци романа су три ратна друга из Првог светског рата. Роберт, Готфрид и Ото успевају да отворе ауто-механичарску радњу упркос тешким временима и сталној претњи економске пропасти града. Роберт у тим тешким временима упознаје Патрицију Холман, лепу и мистериозну девојку из средње класе, која болује од туберкулозе. Њена болест неће спречити Роберта да се заљуби у њу и са њом проведе најлепше тренутке у животу. И када се чини да им се срећа осмехнула, живот им намеће нове недаће и проблеме.