Showing all 10 results

Бертранд Расел: ИСТОРИЈА ЗАПАДНЕ ФИЛОСОФИЈЕ

2.541,50 din
  • EUR: 20.59 €

Философија се током целе своје историје састојала из два дела, која су била нескладно помешана: са једне стране теорија о природи света, а са друге стране етичко и политичко учење о томе који је начин живота најбољи. Немогућност да се ово двоје јасно одвоји била је извор многих збрканих мишљења.

Клариса Пинкола Естес: ЖЕНЕ КОЈЕ ТРЧЕ С ВУКОВИМА

1.065,90 din
  • EUR: 8.63 €

У срцу сваке жене обитава неукротива снага, испуњена инстинктима добра, страственом креативношћу и безвременим знањем. Она је Дивља Жена, отеловљење женске инстинктивне природе. Али она је и угрожена врста. У овој књизи др Естес открива богатство митова из различитих култура, фолклора и предања, чак и из сопственог породичног наслеђа, у циљу да помогне женама да поново успоставе контакт са овим снажним, здравим, визионарским атрибутима сопствене инстинкитвне природе. Кроз приче и коментаре у овој књизи, др Естес је створила нови лексикон женске психе.

Лазар Трифуновић: ЈА или ја, КО САМ ЈА?

1.253,75 din
  • EUR: 10.16 €

Након завршеног медицинског факултета у Новом Саду, др Лазар Трифуновић је запао у психичку кризу, а како би себи нашао лек кренуо је да путује. Из тих путовања, у форми путописне аутобиографије, настала је књига ЈА или ја, ко сам ја, која доноси причу о два пута на која је аутор кренуо. Један пут водио га је широм планете: од земаља Европе, Азије, Африке до Америке, а други пут водио га је на путовање унутар самог себе. Како би се ослободио свих немира, очаја, унутрашњих превирања и свих непријатних осећања, из Новог Сада се упутио у Лондон.

Маргарет Чејни: Тесла човек изван времена

841,50 din
  • EUR: 6.82 €

Тесла, човек ван времена је књига која истражује бриљантан и пророчки ум једног од највећих научника и проналазача двадесетог века. Ауторка Маргарет Чејни пружа увид у плодоносна достигнућа овог истинског чаробњака науке, али истовремено истражује опсесије и ексцентричности човека од крви и меса, који се сакрио иза своје науке.

Раде Шербеџија: ДО ПОСЉЕДЊЕГ ДАХА

1.075,25 din
  • EUR: 8.71 €

“Како је то ођедном чудно и страно. Сиједам за компјутер и почињем писати пријатељу у моју туђину. Пишем тамо гђе ми је постало туђе. Ријечи полако излазе из мене и чине се троме и поспане, као да немају шта рећи или објаснити. А и нема се, заправо, више ништа рећи ни објаснити. Пријатељи то ионако разумију, а битанге више не узимам за озбиљно, јер их, кад ми се појаве, одагнам од себе к’о досадне мухе са ревера мога црнога капута. Драги Игор Мандић увијек ми је говорио како треба писати, писати и писати, јер ријечи долазе до људи. Нађу свој пут. Ођек.

Раде Шербеџија: СТРАНАЦ

841,50 din
  • EUR: 6.82 €

Па што је онда егзил? Је ли он нешто добро или је нешто лоше. Нешто између? Или је, баш као и свако стање, појава, ствар богата значењем, од свега све помало, а ништа до краја што се чини да јесте. Да ли егзил производи нас промјенљиве или оне нас неке друге…? Не једном је питања на која филозофија није нашла одговоре на себе преузела поезија.

Тања Бакић: ВООДОО ЦХИЛД

479,40 din
  • EUR: 3.88 €

“О чему тачно и зашто писати још једну књигу о Џимију Хендриксу? Углавном сви мислимо да познајемо његов живот, али као и сваки пут кад сам почињао да гледам или читам нешто о њему, ова књига ме толико заинтересовала са већином детаља о његовим првобитним инспирацијама, анегдотама које нисам знао, и једноставно ми је дало огромну жељу да ставим један од албума које је Џими снимио за рекордно вријеме.

Sale!

Џон О Нил: НЕНАДМАШНИ ГЕНИЈЕ

990,00 din 594,00 din
  • EUR: 4.81 €

Ненадмашни геније представља једну од најранијих Теслиних биографија: Написана је тек годину дана после Теслине смрти. Писац је лично познавао Теслу те ово дело има и тежину личног сведочанства. У овој књизи О Нил је успео да представи целовит портрет Тесле као човека и као научника. Аутор истражује како је Теслин отац инспирисао његов научни развој, како се славни научник придржавао својих теорија упркос свеопштем неповерењу, како се Тесла сналазио у друштвеном животу Њујорка крајем 19.века…