Космос издаваштво је издавачка кућа из Београда која се профилисала кроз објављивање значајних и утицајних романа светске књижевности, као и семиналних дела из области психологије и бројних других издања.

Појављивање нових превода великих и значајних књижевних текстова увек је значајан културни догађај. У овом контексту, међу најзначајнијим пројектима Космос издаваштва, свакако треба поменути нове преводе великих романа Достојевског и Толстоја преводитељке и ауторке Катарине Брајовић.

У оквиру издавачких подухвата Космос издаваштва свакако треба поменути и едицију студија Ериха Фрома, једног од најзначајнијих аутора савремене психолошке теорије и психотерапије.

Једно од свакако најзначајнијих издања Космос издаваштва представља ексклузиван превод необичне и зачудне Јунгове Црвене књиге. Ово необичну и енигматичну књигу Јунг је сматрао својим најзначајнијим радом, иако је, све до недавно, била доступна само малој групи људи.

У издању Космос издаваштва објављена је и збирка поезија, Странац Радета Шербеџије.

У оквиру издавачког пројекта Космос издаваштва покренута је и едиција дела Ирвина Јалома. У овој су едицији објављени његови најзначајнији и најуспешнији романи: Кад је Ниче плакао, Проблем Спиноза, Лечење Шопенхауером, Лежање на каучу, као и збирка прича Крвник љубави.

Космос издаваштво објавило је најзначајније романе Ериха Марије Ремарка. Као припадник „изгубљене генерације“, Ремарк у својим романима даје сведочанство катаклизме два светска рата. Као и Хемингвеј, са којим је често поређен, Ремарк се фокусира на људе, мушкарце и жене, ухваћене у вортекс ратног хаоса и уништења.

Међу осталим издањима можемо истаћи и превод Историје западне филозофије Најџела Табса, професора филозофије на Универзитету Винчестер и истакнутог стручњака за Хегелову филозофску мисао. Овђе можемо поменути и утицајну Бетелхејмову студију Значење бајки као и многа друга дела о којима се можете информисати на нашем сајту.