Showing all 7 results

Sale!

Џејн Остин: ГОРДОСТ И ПРЕДРАСУДЕ

594,00 din 415,00 din
  • EUR: 3.36 €

Љубавни роман који ће вас провести кроз раскошне салоне деветнаестовековне Енглеске. Роман који говори о судбинама пет кћерки господина и госпође Бенет, које госпођа Бенет жели богато да уда. Посебно је занимљив лик слободоумне Елизабете, која, као и њене четири сестре, мора да се уда за богатог човека. Елизабета је непосредна и оштроумна млада дама која се не покорава општеприхваћеним правилима лепог понашања, већ слуша глас свога срца и своје савести.

Sale!

Џејн Остин: ЕМА

594,00 din 415,00 din
  • EUR: 3.36 €

Ема је роман о младалачкој охолости и опасностима погрешно шваћене романсе.

Први пут је објављен у децембру 1815. Као и у осталим делима, Остинова истражује бриге и тешкоће жена из више класе џорџијанске ере; такође, кроз своје ликове даје живахну комедију нарави. Пре него што је започела роман, Остинова је написала: „Описаћу јунакињу која се никоме осим мени неће нарочито допасти.“ У првој реченици представља главни лик речима: „Ема Вудхаус, згодна, паметна и богата.“

Sale!

Џејн Остин: МАНСФИЛД ПАРК

594,00 din 415,00 din
  • EUR: 3.36 €

Мансфилд Парк, величанствено, идилично имање и дом имућне породице Бертрам, стоји као бастион енглеске традиције и стабилности. Јунакиња романа, Фани Прајс, „сиромашна је рођака“ која живи са Бертрамовима, акутно свесна свог инфериорног статуса, али се ипак усуђује да воли њиховог сина Едмунда – мада из далека. Међутим, пошто је у кући петоро младих људи стасалих за брак, мир у Мансфилд Парку не може потрајати. Удварање, забава и интрига доводе до пометње и Фани је у ситуацији да се невољно такмичи са задивљујуће духовитом и љупком супарницом.

Sale!

Џејн Остин: НОРТЕНГЕРСКА ОПАТИЈА

594,00 din 415,00 din
  • EUR: 3.36 €

Јунакиња романа је Кетрин Морланд, млада девојка веома развијене маште. Наивност и љубав према узбудљивим романима навешће је да приступи помодној друштвеној сцени у Бату. Ту ће упознати шармантног Хенрија Тилнија који ће је позвати на своје имање, у Нортенгерску опатију. Мистериозна атмосфера старог замка испуниће Кетринин ум страшним сумњама. Какву тајну крију елегантне просторије опатије? Кетринина предубеђења имају посрамљујуће и забавне посљедице.

Sale!

Џејн Остин: ПОД ТУЂИМ УТИЦАЈЕМ

594,00 din 415,00 din
  • EUR: 3.36 €

Прије осам година Ен Елиот је подлегла притиску породице и одлучила да се не уда за човјека којег је волела, капетана Вентворта. Околности су га довеле назад у њен друштвени круг и Ен швата да се њена љубав поново распламсала. Међутим, када се поново сретну Вентворт се понаша као да су странци и чини се да је више заинтересован за њену пријатељицу Луизу.

Sale!

Џејн Остин: РАЗУМ И ОСЕЋАЈНОСТ

594,00 din 415,00 din
  • EUR: 3.36 €

Роман Разум и осећајност је романтична комедија из викторијанског периода која је тек у двадесетом веку призната, од стране изучавалаца књижевности, као изузетно и важно дело које пропитује морал и поглед на свет једног друштва.

Централни проблем романа је потреба да се пронађе средина у којој би се разрешио сукоб између страсти и разума. Сукоб је у роману приказан кроз причу о две сестре Дашвуд, Елинор и Маријани.

Sale!

Џон О Нил: НЕНАДМАШНИ ГЕНИЈЕ

990,00 din 594,00 din
  • EUR: 4.81 €

Ненадмашни геније представља једну од најранијих Теслиних биографија: Написана је тек годину дана после Теслине смрти. Писац је лично познавао Теслу те ово дело има и тежину личног сведочанства. У овој књизи О Нил је успео да представи целовит портрет Тесле као човека и као научника. Аутор истражује како је Теслин отац инспирисао његов научни развој, како се славни научник придржавао својих теорија упркос свеопштем неповерењу, како се Тесла сналазио у друштвеном животу Њујорка крајем 19.века…